torstai 1. elokuuta 2013

Painonvaihtelu on mystinen asia.

Kuten arvelinkin, paino oli tänään noussut eilisestä. En kyllä arvannut, että se olisi noussut niin paljoa, eli sen 600g, joka toissapäivästä eiliseen oli tippunut, mutta niinpä siinä vain oli käynyt. Tämän takia siellä vaa'alla ei saisi päivittäin rampata, kun vaikka ihan hyvin tiedän syitä, miksi se paino on tänään korkeampi kuin eilen, vaikka olin eilen ihan kurinalaisesti, niin silti se vähän ärsytti aamulla. No, mitä niitä syitä sitten on:
a) Suolistossa oli tänä aamuna enempi tavaraa kuin eilen. (Joo, yöks, ei kiinnosta toisten ihmisten suolen toiminta, mutta se nyt vaan liittyy painoon.)
b) En liikkunut eilen, joten ylimääräiset hiilarit on tallentuneena lihaksiin, ja se nostaa painoa. (Sitooko vettä tai jotain...?)
c) Sellasta se nyt vaan on... :)

Eli ei siis mitään masennusta tästä. Tiedän kuitenkin, että eilinen päivä meni syömisen osalta kivasti ja liikunnan harrastaminenkin oli "kielletty" jäsenkorjaajan taholta. Tänään olin töissä, missä nyt tulee jonkin verran hyörittyä ympäriinsä, mutta varsinaista liikuntaa en varmaankaan harrasta. Jonkun kevyen kävelylenkin voisi illemmalla tehdä, jos sää pysyy nättinä. Huomenaamulla voisi sitten uskaltautua juoksemaan. Tiistaiset salitreenitkin tuntuvat vielä lihaksissa, joten pari lepopäivää ei ehkä ole haitaksi.

Tässä teille piristykseksi eilisillan ruoanlaittokuva:

Ahneella on paskanen loppu.
Tein siis smoothieta. Teen usein ennen aamuvuoroa iltapalaksi smoothien, josta loput voin sitten aamulla juoda työmatkalla. Ei tarvitse herätä niin aikaisin. Tein nyt sitten samalla vielä poikaystävällekin iltapalasmoothieta, mutta ehkä pikkuisen liiottelin noita määriä...Tajusin kyllä, että aika täynnä tuo vehje on, mutta ajattelin, että "khyyyllä se siellä pysyy". Joo, ei pysynyt. No, hyvää se oli silti.

Me tehdään aika usein ilta- tai aamupalaksi tuollaista smoothieta. Varsinkin treenien jälkeen toi on hyvä palautusjuoma. Tosi helppoa, hyvää ja terveellistä! Siihen tulee maitorahkaa ja/tai luonnonjogurttia, pakastemarjoja, soijamaitoa (käytän light-versiota), pähkinöitä/siemeniä, banaania ja joskus jotain muitakin hedelmiä (eilen laitoin appelsiinia, monesti purkkiananasta tai jotain vähän ylikypsää). Poikaystävä lisää vielä raa'an kananmunan omaan osuutensa, mutta mua on jostain syystä alkanut öklöttää raa'an (ja joskus myös kypsän) kananmunan haju, joten en itse harrasta sitä munaa tuossa. Ja mulle siinä onkin ihan tarpeeksi energiaa tuollaisenaan. Eilen unohdin pähkinät, mutta eipä tuonne mitään olisi edes mahtunut. Aamulla söin sitten muutaman mantelin lisänä, että piti nälkää paremmin. Tuossa meidän blenderissä tilaa on reilut puolitoista litraa. Yleensä se riittää hyvin, joskaan pienempi taas ei missään nimessä.

Tänään töissä teki koko ajan mieli jotain hyvää. Olen siis kiskantätinä osa-aikatyössä (kesällä enemmän, talvella nykyään melko vähän, kun teen oman alan hommia opiskelun ohessa). Tänään hyllyttelin pitkän tovin karkkeja, ja arvatkaa vaan, tekikö kaikkea mahdollista mieli. Pysyin kuitenkin lujana. Ajattelin, että sinnittelen lounastaukoon asti (söin kyllä ysin aikaan välipalaksi soijajogurtin) ja katson sen jälkeen, mitä mahdollisesti tekee mieli. No, lounaan jälkeen ei ihan kauheasti enää tehnytkään mieli mitään. Sain himot tyydytettyä limpparilla (light). Töiden jälkeen päätin, että saan pikkuisen herkutella ja ajattelin, että käyn matkalla ostamassa Ärrältä pari tikkaria. No, nehän olivat pistäneet tikkarit tukkutarjoukseen, joten tulos oli tämä:

10kpl/2€ ;)
Säästin kotiin asti ja tuossa äsken söin välipalaksi ensin pesto-tomaatti-mozzarella -ruisleivän ja sen jälkeen yhden tikkarin. Loput täytyy pistää kaappiin jemmaan. Tikkarit ois hyviä karkkeja, kun imeskely kestää kauemmin, mutta kun mä aina epähuomiossa (lue: ahneuksissani) purasen sen jossakin vaiheessa rikki. Pitää harjoitella. Kohta rupean kanakeiton tekoon.

2 kommenttia:

  1. Tulin heti katsomaan sinun blogiasi ja tsemppaamaan. :) Tuosta sinun smoothiekuvasta tuli mieleen oma kommellus toissakesänä. Blenderissäni on kannun pohjassa irroitettava teräosa ja se oli päässyt huomaamattani löystymään. Eli smoothieta sekoittaessa kaikki pulahti kannun läpi pöydälle. :D Pieni sekasotku, mutta tekevälle sattuu. ;)

    Noista ajoittaisista painonnousuista ei kannata huolestua niin paljon. Kyllä ne hiilarit taas poistuu kun lähtee liikkeelle ja juo tarpeeksi vettä. Salitreenin myötä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että syöt tarpeeksi proteiinia. :) Tämän olen nyt itsekin oivaltanut.

    Lisäilin blogisi suosikkeihini, ja käyn kurkkimassa miten sinulla menee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä minäkin olen sen verran näitä painoasioita pyöritellyt, että osaan nimetä liudan syitä, mikä aiheuttaa painon vaihtelun. Kivaa kuitenkin olisi, jos joka päivä suunta olisi alaspäin... Pitää tosiaan muistaa nuo proteiinit. Vaikka pyrinkin syömään paljon proteiineja, pitää varmaan parina päivänä ihan laskea, että varmasti niitä tulee tarpeeksi.

      Kiva saada lisää lukijoita! Minä seurailen myös sinun edistymistäsi. :)

      Poista