tiistai 27. elokuuta 2013

-5kg

Jee! Vaa'alla käynti oli taas tänään palkitsevaa, sillä lukemat olivat 78,3kg, mikä tarkoittaa siis sitä, että alkulukemista on tultu yli viisi kiloa alaspäin. Neljä kiloa tuntui jotenkin vähältä, mutta tätä viittä kiloa osaan arvostaa ihan eri tavalla. En tiedä miksi. Joka tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että ellei lukema huomiseksi kipua kamalasti ylös, otan niitä muutoskuvia huomenna. Saapahan sitten nähdä, onko se viiden kilon katoaminen nähtävissä ihan silmillä.

Tänä aamuna kävin hierojalla. Se teki hyvää, sillä hartiat ja niska ovat olleet todella jumissa. Hieroja olikin ihan riuskaotteinen, joten luulen, että hieronnasta on apua. Tänään ei sitten saakaan tehdä mitään liikunnallista, ei edes venytellä. Huomenna on tiedossa lenkkitreffit kaverin kanssa ja sen jälkeen voisin venytellä ihan kunnolla. Kuten äsken päivittämästäni liikuntapäiväkirjasta näkee, ei venyttelyä ole juurikaan tullut viime aikoina tehtyä. Salilla nyt venyttelen aina vähän treenin jälkeen, mutta se on lähinnä palauttamista helpottavaa.

Tänään tein lounaaksi kanakeittoa. Se on tosi helppoa ja nopeaa. Kaloreita ei ole paljoakaan (n. 50kcal/100g), ja kun maustaa hyvin, niin hyvääkin se on. Minä olen tavannut maustaa keiton vähän aasialaistyylillä: currya, valkosipulia, inkivääriä, korianteria ja chiliä. Keitonteon pelastus ovat pakasteena olevat valmiskeittojuurekset. Mielestäni ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, jos ei jaksa pilkkoa kaiken maailman palsternakkoja. Senkun ostaa pussissa ne vihannekset ja heittää kattilaan.

Helppoa, halpaa ja terveellistä
Pussivihannesten lisäksi pilkoin kattilaan perunoita ja paistoin maustamattomia broilerin fileésuikaleita. Lisäksi voisi heitellä vaikka mitä, mutta nyt oli tällaisen yksinkertaisen kokkauksen vuoro. Unohdin ottaa kuvan keitosta lautasella, joten kaapaisin sitä vähän näytteeksi kattilasta:

Ei mitään gourmet-ruokaa, mutta ajaa asiansa.
Poikaystävä tekee tänään töitä kotoa käsin. Äsken käytiin vähän puistossa nauttimassa auringosta. Olisi ollut häpeä olla sisällä koko päivä, kun ilma on noin ihana. Matkalla haettiin lähikaupasta jäätelöt. Minä valitsin tutun ja turvallisen Oma vadelma-jäätelön, jossa on päällä vadelmasorbettia ja sisällä vanilijajäätelöä. Niin hyvää! Puikossa on vain 120kcal, joten sen saa helposti mahdutettua minun syömiini kalorimääriin.

Puistossa lueskelin Fit Laihdu -lehteä, jossa kerrottiin mm. Kiinteistökuningatar Kaisan kesän painonpudotuksesta. Siinä ei muuten mitään ihmeempää, mutta minua alkoi kiinnostaa Kaisan harjoittama liikuntamuoto fustra. Minulla on yksi tuttu, joka kouluttautua fustra-ohjaajaksi vuosi tai pari vuotta sitten, mutten ole koskaan kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota. Ajattelin, että se on jotain cross fitin tapaista. Luulo oli ilmeisesti väärä. Tuossa lehtijutussa puhuttiin siitä, kuinka fustran avulla pyritään korjaamaan lihastasapainoa, ja tämä kiinnitti huomioni. Siitä kun voisi olla apua noihin minun selkävaivoihini. Aionpa tutustua asiaan. Voi olla, ettei tällä hetkellä ole rahaa henkilökohtaiseen ohjaukseen, jota fustra vaatii, mutta jossakin vaiheessa se voisi olla kokeilemisen arvoista. Jos jollakin lukijalla on kokemuksia, niin kertokaa ihmeessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti