keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Spartalaista kuria

Viimeksi kirjoittelin aktiivisen liikuntaviikkoni jälkeen. Valitettavasti liikuntaviikko oli liiankin aktiivinen kaltaiselleni pulleropallerolle, ja tuloksena on polvessa oleva Bakerin kysta. Se on siis eräänlainen rasitusvamma, jonka hoitoon lääkäri määräsi parin viikon tulehduskipulääkekuurin ja kielsi polvea rasittavan liikunnan. Ja minä kun juuri ennen sitä kävin ostamassa ihanat Asicsen nastalenkkarit (joille ei kyllä näillä plussakeleillä olisikaan ollut käyttöä). No, liikunta on siis viime viikkoina jäänyt vähemmälle.

Uudet kengät, joita vain kerran olen ehtinyt kokeilla.
Myös ruokavalio on ollut retuperällä. Osittain siksi, että tuo polven diagnoosi vähän kävi ärsyttämään, ja tuli sellainen olo, että paskat tästä taas mitään tule. Yksi syy on ollut tietysti joulu. Suklaata, torttuja, viiniä ym. on kulunut pyhinä melko runsaasti. Vuodenvaihde meni myös viinin merkeissä.

Ärsyttää, kun kilo ja toinenkin on taas hiipinyt vyötärölle. Tai peilistä tuntuu katsovan aika paljonkin lössähtäneempi olemus, vaikka vaaka ei ole heilahtanutkaan kuin sen vajaa kaksi kiloa ylöspäin. Luulen, että osasyynä on liikunnan puute. Lihasmassasta osa on varmasti korvautunut rasvahötöllä. Salille siis! Uintia ja salitreeniä kai pitää nyt ahkerasti kuukausi harrastaa. Polvi ei ole kyllä parantunut löhöilylläkään, eli saatan mennä ju-jutsutreeneihin, jollei polvi siellä kipeydy sietämättömäksi.

Tänään palailimme ystävieni kanssa Vaasasta uudenvuoden vietosta, ja junassa eräs nainen sanoi huomenna alkavan spartalaisen kurin. Sellaisen minäkin aion aloittaa. Olen antanut nyt itselleni armonaikaa huomisen ja ylihuomisen. Kaksi päivää saan siis herkutella, ja sen jälkeen alkaa kuri ja järjestys. Ajattelin potkaista vuoden käyntiin paastolla. Olen aiemmin paastonnut kahdesti mehupaastolla, mutta ne mehut ovat mielestäni pahoja ja kasvisliemi sietämätöntä, joten tällä kertaa ajattelin kokeilla sitruuna-vaahterasiirappilitkua. Tavoitteena siis päästä aiemmista kuonista eroon, katkaista hiilarikierre ja saada hyvä startti terveellisempään vuoteen. Jos siinä sivussa häviää pari kiloa, niin ihan kiva sekin. :) Mutta kirjoittelen huomenna lisää tuosta paastosta - sipsipussin äärellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti