lauantai 11. tammikuuta 2014

Viimeistä viedään!

Tänään on viimeinen päivä, kun tarvitsee pärjätä pelkillä nesteillä. Huomenna sitten pikkuisen kiinteääkin ruokaa. Ihan kivasti ja nopeastihan tämä aika on mennyt. Luulen, että tuo paastosta palauttelu saattaa olla jopa hankalampi vaihe kuin tämä itse paastoilu. Kun alkaa syödä, niin sittenhän sitä varmaan tekee mieli syödä enemmän. Vatsanikin kun on vähän ongelmallinen, niin pelkään, että se saattaa reagoida syömisen uudelleenaloitukseen ikävästi. Aloitan huomisaamun maitohappobakteereilla. Ilmeisesti jotkut ovat vähän sitä mieltä, ettei tuo suolihuuhtelu ole terveellistä, koska se tuhoaa suoliston bakteerikannan. Täytyy siis alkaa huomenna rakentaa sitä uudelleen, jos näin ovat asiat. Ja sitä maitohappobakteereiden syömistä jatkankin sitten reissuun asti ja reissussa. Jospa sillä välttyisi turistiripulilta.

Kaikenkaikkiaan tänään on ollut tosi hyvä ja pirteä olo. Voisi olla jopa fiksua jatkaa paastoa vielä pari päivää. Nääh - pidän syömisestä. Ja kun olen suunnitellut aloittavani syömisen huomenna, niin jotenkin tuntuisi nyt pahalta siirtää sitä tuonnemmaksi. Ja enköhän tälläkin ajalla ole jo saavuttanut kaipaamani hyvät vaikutukset: muutama kilo on lähtenyt painosta, hiilarikierre melko varmasti katkaistu ja kroppakin kai puhdistunut. Nyt vain katse paaston jälkeiseen aikaan.

Se kyllä täytyy sanoa, että jos olisi taipumusta syömishäiriöihin, en kyllä suosittelisi tätä paastoa. Itselläni on noita ahmimispiirteitä, mutta koskaan en ole tehnyt mitään bulimiaan tai anoreksiaan viittaavaa. Tuosta kun saa tiettyä tyydytystä, kun vatsa on aivan tyhjä ja näyttää aika pikkuiselta aiempaan röllöön verrattuna. Siis eiväthän ne makkarat siitä päältä minnekään ole kadonneet, mutta vatsalaukku ja suoli ovat jatkuvasti tyhjillään, eikä ole mitään ruoka-aineiden aiheuttamia turvotuksia. Helppoa olisi varmaan jäädä riippuvaiseksi tuosta pikku vatsasta.

Tänään meille on muuttanut pariksi viikoksi vieraileva asukki. Poikaystävän vanhemmat lähtivät kahdeksi viikoksi Thaimaahan, ja toivat lemmikki-chinchillansa meille hoitoon siksi aikaa. Minä en ole todellakaan mikään eläinihminen, mutta tuo karvapallo on aika harmiton. :)

Pieni vieras

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti