tiistai 14. tammikuuta 2014

Hyvää ruokaa, magneettikuvia, bikineitä ja kallista rasvaa

Otsikossa päivän tärkeimmät. Tänään kävin magneettikuvauksessa tuon polven takia. Huomenna menen ortopedille kuulemaan, mitä sen kanssa tehdään. Röntgenlääkärin lausunnon sain jo tänään. Jos joku on joskus niitä lausuntoja päässyt lukemaan, tietää, että se on ihan mahdotonta luettavaa normi-ihmiselle. No, googlen ja äidin (joka on siis terveydenhuollon ammattilainen) avulla sain selkoa, että siellä näyttäisi olevan jokin osittainen takaristisiteen repeämä, vanha sellainen. Oma veikkaukseni on, että lääkärin ohjeet ovat jotakuinkin: 1. Pudota painoa. 2. Treenaa lihaksia. 3. Ei rasitusta. No, sen näkee huomenna. Kiva kuitenkin tietää, että ilmeisesti siellä jotain häikkää oikeasti on, mutta ei kuitenkaan mitään vakavaa.

Syöminen on tänään sujunut suunnitelmien mukaan. Aamupalaksi tarjolla oli smoothieta peruskaavalla: Rahkaa, banaania, ananasta, soijamaitoa, marjoja, pähkinöitä, maca-jauhetta ja chlorella-levää. Hyvää oli! Välipalaksi söin Ryvita-näkkärin Floralla ja kurkulla. Lounaaksi tein tomaattikeittoa, josta odotusten vastaisesti tuli tosi hyvää! Odotukset eivät siis olleet korkealla, sillä aiemmin, kun olen tehnyt oikeista tomaateista (ei siis purkkijuttuja), keitosta on tullut pahaa. Nyt tajusin poistaa kuoret.

Ei näytä hyvältä, mutta sitä se on!
Tomaattikeittoon laitoin:
- 1,3kg tomaatteja (poistin kuoret kalttaamalla)
- vajaan litran vettä
- pari punasipulia ja neljä valkosipulinkynttä hienonnettuina ja kuullotettuina
- 2dl kermaa (15% rasvaa)
- 2rkl vehnäjauhoja
- ruukun tuoretta basilikaa
- suolaa, paprikajauhetta ja chiliä

Keitin kuorettomia, pilkottuja tomaatteja vartin verran, jonka jälkeen murskasin niitä hieman "muusinuijalla". Sen jälkeen lisäsin sipulit. Sekoitin vehnäjauhot kermaan ja lisäsin keittoon. Viimeiseksi heitin perään basilikat. Ja sitten kun vielä maustaa sopivilla mausteilla, niin nam nam! Kuvassa lilluvat rasvalammikot johtuvat siitä, että lisäsin keittoon jälkikäteen vähän oliiviöljyä, jotta saan hyviä rasvoja. Kaloreita tuossa keitossa on 51kcal/100g eli sellaiset 150kcal 300 gramman annoksessa. Ei paha...

Keiton nautiskelu kuitenkin keskeytyi iloiseen yllätykseen, kun postimies rimputti ovikelloa ja toi odotetun paketin. Tilasin viime viikolla Figleavesilta kahdet bikinit. En meinannut malttaa syödä loppuun keittoa, kun olisin heti halunnut kokeilla. Päätin kuitenkin hoitaa lounaan alta pois. Bikinit eivät, kumma kyllä, näyttäneet päälläni aivan yhtä hyviltä kuin sivuston malleilla, mutta olivat ne kuitenkin kelvolliset. Ja ihan bikinikunnossa tuo vatsaröllykkä ei vielä ole, mutta ajattelin nyt kuitenkin sellaiset hankkia. Laitan ehkä huomenna kuvia, jos kerkeän. Ainakin siis niistä pelkistä biksuista, ehkä jopa minusta niiden sisällä. :/

Päivällä kävin hierojalla. Paikat eivät enää ole niin jumissa, kuin olivat ennen joulua. Luulen yhden syyn olevan sen, etten voi juosta. Nuo rinnat kun taitavat juostessa hyvistä liiveistä huolimatta vähän pomppia, mikä taitaa jumittaa hartioita. Niskassa on pieniä jumeja. Hieronnan jälkeen menin Sokokselle katselemaan kiinteyttäviä voiteita. Bikinien sovittelu sai minun haluamaan panostaa vähän tuohon ihoon, kun se saattaapi jäädä vähän lörppymään. No, melko tehokkaan myyjän suostutuksella menin ja ostin Clarinsin kuudenkymmenen euron voiteen. Glups! En yleensä ole kova törsäämään tuollaisia summia juttuihin, joita en välttämättä tarvitse. Mutta nyt kävi näin ja näillä mennään. Eli sais nyt luvan olla hyvää voidetta! Tänään sitten kuivaharjasin ihoni ennen suihkua ja rasvailin antaumuksella. Katsotaan tuleeko tuloksia. Raportoin sitten.

Kallista rasvaa
Hieronnan ja shoppailun jälkeen söin vähän jogurttia mustikoilla ja kauraleseillä höystettynä ja päivälliseksi pöyräytin salaatin. Tänään ei ole vielä ollut lihaa lautasella, mutta huomenna syönkin sitten broileria. Nam! Olen tässä tiukan syömisen aikana löytänyt purkukeinon syömätarpeeseen, joka minulla usein on puhdasta tapa- tai tylsyyteen syömistä. Olen ruvennut ruokkimaan ahkerasti poikaystävää, joka puuhastelee nyt töiden ja nikkarointiprojektinsa parissa niin ahkerasti, ettei oikein muista tai malta syödä. Eilen paistoin kullalleni illalla karjalanpiirakoita (pakasteesta) ja tein kylkeen munavoita ja kaakaota. Tänään pyöräytin smoothien ennen kuin hän tuli treeneistä. No, käyhän se näinkin, kunhan en sitten itse maistele sivussa.

Pinjansiemenet kruunaavat salaatin.

4 kommenttia:

  1. Mihin tulokseen ortopedi lopulta päätyi?

    VastaaPoista
  2. Ortopedin tuomio oli toisaalta tosi raivostuttava, toisaalta rohkaiseva. Polvessa ei näy mitään, minkä pitäisi aiheuttaa kipua. Eli lääkäri käski vain odotella, ja jos maaliskuussa vielä vaivaa, niin sitten mietitään tähystystä. Siihen en kyllä varmaan näillä tiedoilla lähde. Liikkua saa kuulemma kivun salliessa ja turpoilu ei ole vaarallista. Eli katsellaan... Toissapäivänä tein salilla kyykkyjä ilman minkäänlaista kipua, mutta parin korttelin kävely tuntuu. "Jumppaa ja painonpudotusta" oli työterveyslääkärin uusin ohje.

    VastaaPoista
  3. Okei, ilman leikkausta tietysti aina parempi, ei tarvitse joutua sille ärsyttävälle toipumisajalle. Täällä sitä leikkausta odotetaan toisaalta innolla, toisaalta kauhulla, onneksi tähystyksestä toipuu nopeasti.

    Ehkä kannattaa ne kävelyt jättää toistaiseksi ja salilla lämmitellä crossarilla ja keskittyä jalkaliikkeissä nimenomaan vahvistamaan reisiä ja jalkalihaksia yleensä. Vahvat jalkalihakset kuitenkin tukevat polviniveltä. Täällä oli aika hyviä ohjeita:
    http://polvikipu.com/jalkalihasten-vahvistaminen-ja-venyttely/

    Eiköhän se siitä pikkuhiljaa kun muistaa ottaa vähän rauhallisemmin alkuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Kiitos hyvästä sivuvinkistä! Pitää yrittää ottaa rauhallisesti. Toisaalta kun lääkärin viesti oli se, että ei sieltä mikään hajoa, vaikka juoksisit, niin tulee sellainen olo, että miksipä sitten ei. Mutta katsellaan...

      Poista