maanantai 29. heinäkuuta 2013

Vaellusajatuksia


Takana on nyt viisi metsässä nukuttua yötä ja nelisenkymmentä rinkka selässä tarvottua kilometriä. Kolme päivää kävelimme kunnolla, ja kaksi päivää meni metsän keskellä löhöillessä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua arkisiin askareisiin. Pidin koko reissun ajan ruokapäiväkirjaa, ja tämä aamu onkin mennyt kaloreja laskiessa. Vähän sinne päin tietysti, mutta melko tarkasti kuitenkin. Näyttäisivät päivät pääasiassa pysyneen miinuksen puolella. Vähän jännitti, kun metsässä tuli kuitenkin syötyä aika hiilari- ja energiapitoista ruokaa. Aika paljon napostelin myös karkkia. Lisäksi käytiin eilen paluumatkalla Hesburgerilla, jossa söin Kerrosaterian, kaikkien laihduttajien kauhun (>900kcal). Ei ehkä olisi pitänyt, mutta toisaalta se oli aamupuuron ja iltapalavattujen lisäksi päivän ainoa ateria. Painoa on kuitenkin lähtenyt 600g eli kaikki hyvin. Voi olla, että suolaiset valmisruoat ovat myös vähän turvottaneet, mutta kyllä siellä tuli sen verran liikuttua ja hikoiltua, ettei ehkä kannata turvotusten varaan laskea.

Vaikka ihana reissu oli, eikä liikkuminen tuntunut kovin raskaalta, niin kyllä sitä vaan taas kävi mielessä, että helpompaahan tämä olisi vähän kevyempänä. Syitä, miksi vaelluksella ylipaino ei ole ylivoimaa:
- Reilun viidentoista kilon rinkan lisäksi piti kanniskella niitä omia pariakymmentä liikakiloa.
- Rinkan lantiovyö puristi vatsan keskeltä kahtia muodostaen kaksi valtavaa makkaraa.
- Jossakin vaiheessa nuo makkarat jopa vähän hinkautuivat rintojen kanssa.
- Alasti uiminen olisi vieläkin nautinnollisempaa, jos ei tarvitsisi häpeillä omia muhkuroita.

Mutta kyllä kannattaa muidenkin lähteä johonkin metsän keskelle, jos vaan yhtään on kiinnostusta sellaiseen. Kyllä siellä rauhoittuu ihan eri tavalla. Ehkä ihaninta oli venytellä järven rannassa, auringon paisteessa, kun ympäriltä kuului vain huminaa ja surinaa sekä muutama yksittäinen linnun ääni.

Nyt taas pitäisi palailla arkeen. Pitää taas opetella siihen, että karkkeja ja pastaa ei syödä. Tai siis minähän en ole kieltänyt itseltäni varsinaisesti mitään, mutta jos sitä karkkia rupeaa napostelemaan, niin eihän se pariin jää. Parempi siis pysyä suurimmalta osalta erossa. Joka tapauksessa energian saantia pitää nyt pudottaa radikaalisti siihen nähden, miten on tullut viime päivät syötyä. Muuten ei painokäyrä lähde laskuun.

Tänään on vielä vapaapäivä. Tarkoitus olisi tuossa lähteä parin tunnin päästä melomaan. Eipä ole sitäkään tullut tehtyä kuin noilla ulkomaanreissuilla satunnaisesti. Ostin joku aika sitten Grouponilta tuollaisen lahjakortin, ja sen viimeinen käyttöpäivä on ylihuomenna. Nyt näyttää ilma sen verran kivalta, että kannattanee mennä koittamaan, josko siellä olisi kajakkeja vapaana. Jos ei ole, niin käydään lenkillä. Ja saatetaan lenkkeillä melonnan lisäksikin vähän, jos on sellainen olo.


Muutama hillakin löytyi vielä.
Tällaisten maisemien keskellä nukuttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti