sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Viikonlopun touhuja

Onpas ollut mukava viikonloppu! Olen tänäänkin viettänyt päivän yksikseni, kun poikaystävällä on sen verran kiirusta töissä, että päätti mennä tänäänkin sinne. Eikä ole muuten vieläkään tullut kotiin. Olen siis saanut viettää omaa laatuaikaa.

Eilen kävin Itäkeskuksessa vähän ostoksilla. Ostin kaavat ja tarvikkeet mekkoon, jonka aion tehdä niitä glamour-bileitä varten. Lisäksi ostin uusia urheilusukkia, kun vanhat eivät tahdo riittää, kun ne ovat aina pyykissä. Lisäksi ostin Lifesta herneproteiinijauhetta. Se oli ihan uusi tuttavuus. Olin ajatellut ostaa heraproteiinia, kun sitä monet ovat kehuneet palautukseen. Minulla vain tuo vatsa tahtoo mennä helposti sekaisin, joten myyjä suositteli  herneproteiinia.

Tällaista tavaraa palautusjuomien sekaan
Smoothiessa meni ainakin ihan huomaamatta.
Muuten päivä menikin siivoillessa, telkkaria katsellessa ja jumpatessa. Tein taas Jillian Michaelsin jumpan ja perään zumbasin lyhyen pätkän. Oli kyllä hyvä olo sen jälkeen! Ilta kuitenkin toi mukanaan ikävän yllärin, kun kurkku alkoi tuntua siltä, että flunssa sieltä on tulossa. Poikaystävä on tällä viikolla ollut kipeänä ja oli melko korkeassakin kuumeessa. Minä kieltäydyn ottamasta samanlaista tautia! Kurkku tuntui yöllä melko inhottavalta, ja pikkuisen on ollut nuhainen olo, mutta muuten ei ainakaan vielä ole mennyt pahemmaksi. Toivotaan, että menee helpolla ohi.

Tämän aamun aloitin hyvällä aamupalalla. Meillä on ihanasti noita marjoja, kiitos poikaystävän vanhempien, jotka niitä ovat jaksaneet poimia ja raahata meille. Heillä on mökki Pohjanmaalla, enkä minä ole siellä päässyt käymään, joten en ole päässyt marjanpoiminta-avuksikaan. Nyt meillä on kuitenkin pieni varasto mustikkaa ja vähän isompi puolukkaa pakkasessa. Puolukka on muuten tosi hyvää smoothiessa! Kannattaa kokeilla!

Aamupalajogurtti puolukoilla ja mustikoilla.
Makeutuksena on vähän agave-siirappia.

Puolukat valmiina pakkaseen
Tänään olen sitten aloittanut mekon tekemisen. "Pientä" haastetta tuo se, ettei noissa ostamissani Burdan kaavoissa ole ohjeita suomeksi eikä englanniksi. Seitsemää muuta kieltä kyllä löytyy. Vaikka noista osaankin saksaa ja ruotsia ihan kohtalaisesti ja espanjaakin vähän, niin tuo ompelusanasto ei ole ihan sitä tutuinta. Sain kaupasta mukaan sellaisen sanasto-/ohjelappusen suomeksi, mutta se auttaa vain tiettyyn rajaan asti. Mutta aion selvitä sen avulla. Palaset on nyt leikattu ja alkavalla viikolla aloitan ompelun. Vähän jännittää, miten tuo mekko onnistuu. Joudun vähän näiden suurten rintojeni takia muokkaamaan kaavaa, ja kun en ole mikään kokenut ompelija, se voi mennä pahastikin pieleen. Mutta toivotaan parasta ja katsotaan, miten käy.

Löysin ihanan väristä kangasta! Oranssi on lempivärini.
Kunnon kauppareissun ja käsityörupeaman lisäksi ehdin tänään vähän kokkaillakin. Tein ison kattilallisen aasialaistyyppistä kanakeittoa. Siihen tuli broilerin suikaleita, itämaisia wok-vihanneksia, kookosmaitoa ja rutkasti mausteita. Ei siitä ihan niin hyvin maustettua tullut kuin olisin toivonut, mutta ihan hyvää silti. Ja nyt sitä on pakkasessa useampi rasiallinen evääksi otettavaksi. Ostimme vähän aikaa sitten ison kattilan, jotta voimme tehdä noita isoja keittosatseja. Kun samalla vaivalla tulee kuitenkin isompikin annos.

Eipä ole taas mitään gourmet-ruoan näköistä, mutta nälkä lähti ja hyvää oli!

Punnitsen annokset valmiiksi pakastimeen, jolloin kirjanpito helpottuu.
Heräsin aamulla jo seitsemältä poikaystävän kanssa samoihin aikoihin, joten nyt alkaa jo väsyttää. Kohtahan sitä pitääkin mennä nukkumaan, jotta jaksan töissä ja mennä sen jälkeen vielä jumppaan. Tänään päätin ottaa liikunnan suhteen rauhallisesti, ettei tuo flunssa saa tekosyytä yltyä. Voisin kuitenkin vähäsen venytellä ennen nukkumaanmenoa, kun paikat ovat olleet melko jumissa viime aikoina. Siis perinteisen niska-hartia -seudun lisäksi myös mm. pakarat ja lonkankoukistajat ovat ajoittain tuntuneet kireiltä.

Mukavaa viikonalkua kaikille!

P.S. Paino tänä aamuna 75,4kg!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti