torstai 12. syyskuuta 2013

Kehoni koostumus

Olen ollut koko viikon todella kiireinen, mutta nyt on hyvä, pieni hetki aikaa kirjoittaa. Kävin äsken kehonkoostumusmittauksessa. Eli siellä siis mitattiin, mistä aineksista kehoni koostuu. Ja vastaus on: pääosin rasvasta. Tiedossahan se oli, mutta silti totuuden kohtaaminen tuntuu ikävältä.

Rasvaprosenttini on aika tarkalleen 40. Eli lähes puolet minusta on rasvaa. Kuinka inhottavalta se kuulostaakaan! Rasvaa on kropassani yli kolmekymmentä kiloa. Hyvä uutinen on sen sijaan se, että viskeraalista rasvaa minulla ei ole juurikaan. Viskeraalisen rasvan määrän tulisi ohjeen mukaan olla alle 100 kuutiosenttimetriä. Minulla määrä jää hitusen alle kahdeksaankymmeneen eli siinä asiassa en ole edes riskirajoilla.

Lihasmassaa minussa on vähän yli 25kg, mikä on yli suositellun (painoon verrattuna, ei prosentuaalisesti). Tämäkin on siis hyvä asia. Eli tuon tiedossa olleen rasvaprosentin suuruuden lisäksi ei oikeastaan huonoja uutisia. Kehossani on sopivasti nesteitä, en ole kuivunut, mutten myöskään turvoksissa. Kehoni on myös mittausten mukaan hyvin tasapainossa.

Nyt siis vain pitäisi saada tuota painoa pois niin, että kaikki lähtee rasvana. Aion mennä uudelleen mittaukseen joskus joulukuussa. Toivon, että kehitystä on silloin tapahtunut. Saamani arvion mukaan olisi suositeltavaa pudottaa painoa 17,5kg. Joo-o. Onhan siinä työnsarkaa... Hitaasti mutta varmasti. Juttelin hetken testin tekijän kanssa ravitsemuksesta ym. ja hän sanoi minulle suorilta käsin, että 1400kcal päivässä ei riitä minulle, vaan pitää syödä enemmän, ettei kroppa mene säästöliekille. Eli äiti taisi sittenkin olla oikeassa... Pitää siis koittaa pitää energiansaanti vähintään 1500kcal:ssa, ehkä vähän korkeammallakin. Tällä hetkellä onkin havaittavissa pientä jumitusta tuon painon suhteen. Paino on koko viikon junnannut 77kg:n tuntumassa. Mutta ehkä se taas sitten yhtäkkiä humpsahtaa. Pidetään peukkuja.

Nyt täytyy taas siirtyä luennolle ja sen jälkeen vielä BodyCombatiin. Aika pitkiä nämä päivät ovat, kun olen seitsemältä aamulla lähtenyt liikenteeseen ja joskus puoli ysin aikaan olen illalla kotona. Ja tällä viikolla on lauantainakin töitä. Sunnuntaina aion vain löllöillä!

2 kommenttia:

  1. Missä tuo kehonkoostumusmittaus tehtiin? Kiinnostaisi itsekin käydä. Nuo tuloksethan on sinulla ihan positiivisia, jos ei ole muita ongelmaa paitsi tuo ylimääräinen rasva. Kyllä ne siitä lähtee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kävin Unisportilla (yliopiston liikuntapalvelut), jossa oli InBodyn mittaaja käymässä. Ne tekevät käyntejä eri paikoissa. http://www.inbody.fi/mittauspaikat/ Tuosta voi katsoa, löytyykö jostakin läheltä mittaajia. Olen aiemmin käynyt Fixin liikuntakeskuksessa (Pasilassa?), jossa jollakin eri värkillä mitattiin kehonkoostumus. Silloin tein myös kuntotestin. Kannattaa varmaan ainakin liikuntakeskuksista kysellä.

      Se tuo kyllä lisää motivaatiota, kun pelkän vaa'an tuijotuksen lisäksi voi seurailla tuota lihasmassan muutosta ja rasvan (toivottavasti) lähtöä.

      Poista