sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Rutinoitumista

Huomaa, että olen ollut töissä viime päivät, kun kirjoittaminen ei ole houkutellut aivan niin paljon kuin kotipäivinä. Ei ole joka päivä ollut aikaakaan. Eilen oli piitkä päivä töissä, ja sen jälkeen vain käväisin kotona, kunnes pyöräilin lenkkeilemään kaverin kanssa. Ja lenkin jälkeen söin ja menin nukkumaan. Huomenna on tämän työputken viimeinen päivä, sitten on kolme päivää vapaata kiskantädin hommista. Koulu kyllä alkaa tiistaina, mutta minulla on vain yksi luento illalla.

Painonpudotus alkaa tietyllä tavalla vähän rutinoitua. Ruokien kirjaaminen menee melko sutjakasti, ja punnitseminen kuuluu jo osaksi ruoanlaittoa. Laihdutus ei myöskään pyöri aivan koko ajan päälimmäisenä mielessä, kuten se vielä viime viikolla tuntui tekevän. Saattaa tietysti johtua myös siitä, että päivissä on jotain muutakin tekemistä kuin oman navan tuijottelu. Liikuntaa olen harrastanut ahkerasti. Juuri katsoin Heiaheiasta, että tällä viikolla on tullut juostua 18 kilometriä. Salilla olen käynyt vain kerran. Huomenna menen taas. Äsken kävimme poikaystävän kanssa reilun tunnin kävelylenkillä.

Olen tässä muutamana päivänä syönyt taas vähän turhan hintsusti. Se näkyy kalorilukemien lisäksi siinä, että on tänään esimerkiksi vähän on tehnyt mieli herkkuja. Vaikka tuossa päivällä tuumasin ääneenkin, että jotenkin tekisi mieli herkutella, muttei oikeastaan tee mitään tiettyä herkkua mieli. Ehkä jostain vanhat tavat hieman nostavat päätään siinä mielessä, että herkkuja pitäisi muka tehdä mieli, vaikka oikeasti enää ei edes tee. No, kyllä välillä sentään ihan oikeasti tekee mieli jotakin. Meille tulee töihin aina aamulla tuoreita pullia ja croissantteja, ja niitä kyllä katselen kaihoten. Vaikka eivät ne kyllä  niin hyviä ole... En siis ole nyt sortunut, mutta aiemmilta kerroilta muistelen näin. :)

Hyvin siis menee, mutta menköön! Paino on hassu juttu. Se aina tipahtaa johonkin odotettua alempaan lukuun (viimeksi 77,9kg), ja nousee sitten uudelleen korkeammalle, kunnes taas tippuu tuohon samaan. Tänä aamuna paino oli taas 77,9kg, mihin se tippui jo torstaina, mutta käväisi välillä korkeimmillaan 78,8kg:ssa. Pitäisikin pitää varmaan tässä joku vaakalakko vähän aikaa, niin ei pyörisi ajatukset niin noissa satojen grammojen heitoissa, mitkä tietysti voivat johtua kaikennäköisistä nestekertymistä ym.

Mutta huomenna siis herätys vielä ennen puoli viittä, joten tämä tyttö lähtee tästä nukkumaan. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Älkää antako syksyn masentaa! P.S. Ensi viikolla vähän inspiroivampia tekstejä. Nyt ei oikein irtoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti